lauantai 8. lokakuuta 2022

ISBI Fontana – Hajamielisten ja poikkeavien alkuvaiheet

Jaahas, taas on vierähtänyt pari vuotta edellisestä postauksesta. Itseäni se ei sinänsä yllätä kauheasti enää, vähän tuntuu että monien asioiden kanssa innostus ja motivaatio aaltoilevat hyvin paljon, joissakin enemmän kuin toisissa. :'D Elämä ei ole ollut kiireistä millään tavalla kahden vuoden aikana, ei vain ole huvittanut pelata Simsiä ja ottaa kuvia siinä mielessä, että tekee niistä kuvista postauksen. 

Olen siis pelannut kolmosta aika paljon edelleen; olen tehnyt lisää DnD-simejä ja viime vuonna aloitin myös Random Legacy -haasteen, joka menee jo seitsemännessä sukupolvessa. Saisin kyllä postauksia tehtyä näistäkin, tosin legacyhaasteen kohdalla se olisi enemmän ehkä kuvia simeistä kun en tosiaan ole erityisemmin pelailusta muuten ottanut kuvia. DnD-simeistä saisi ainakin pari postausta tehtyä, niitä kun on jotain yli 50 nyt. :'D Apua kun tuntuu niin oudolta että on oikeasti noin paljon simejä luonut muutaman vuoden aikana.

Anyways, ajattelin yrittää postailla taas, en yhtään tiedä miten kauan innostaa ennen kuin tulee taas vuosien tauko mutta tuota joo. :'D

I'm Surrounded By Idiots -haastetta tuskin tarvitsee kauheasti avata, kun tämä ei ole ainoa blogi, josta löytyy siitä sisältöä (vink vink, The Another Sims ja My Crooked Imagination ;) :D), mutta basically: saan ohjata vain yhtä simiä per sukupolvi (aloittaja ja perijät hänen jälkeensä) ja yritän päästä kymmeneen sukupolveen – tietenkin ilman koodeja ja muita exploiteja, duh. Lisäksi kaikilla perijöillä tulee olemaan Poikkeava-piirre (englanniksi taisi olla Inappropriate). Aluksi mietin Hajamielinen-piirrettä ja laitoin sen aloittajalle, mutta sitten mieleen tuli se, miten usein hajamieliset simit keskeyttävät toimintonsa ja miten rasittavaksi se kävisi pidemmän päälle joten päätin vaihtaa piirteen Poikkeavaan aloittajan lapsista lähtien. :'D Muuten en sääntöjä niin tarkasti noudata enkä myöskään laske pisteitä.

Olin vähän 50/50 sen suhteen, halusinko laittaa tämän haasteen blogiin, joten otin aluksi vähän hajanaisemmin kuvia kuin normaalisti postaustentekomielessä pelatessani. Toivottavasti se ei kauheasti haittaa. :'D Teksti saattaa olla myös vähän tönkköä, kun on taas ollut taukoa ja kirjoittaminen on muutenkin yleisesti ollut aika vaikeaa viime aikoina. Mutta anyways, siirrytään postaukseen! 

Kuvia on huimat 121, minulle se ainakin on paljon. :D

***
Saanen esitellä suvun aloittajan, Crystal Fontanan! Hyvin luova etunimi, I know. :'D Laitoin hänelle huvin vuoksi violetit hiukset, tavoitteena ei kuitenkaan ole että ne periytyisivät sukupolvelta toiselle. :P Crystal on luonteeltaan Hajamielinen, Flirttaileva, Lipevä, Kätevä ja Viherpeukalo. Hänen elämänhaaveensa on nousta tasolle 9 tiedeuralla.
Kaunis on hän. ♥
Tähän väliin myöhemmin otettu kuva. Maailma on siis Aurora Skies. En ole siellä niin kauheasti pelaillut joten joo. Sieltä puuttuu tosin riehatontti, pitänee jossain vaiheessa ladata sellainen. :'D
Mutta juu, tässä Crystalin vaatimaton taloon verrattava asia.
Kyllä näillä muutaman päivän pärjää.
Saatuaan töitä Crystal kierteli vähän kaupungilla, ja pian törmäsi tähän komistukseen nimeltä Pedro Herrerra. Stailasin hänet vähän myöhemmin, kun en tässä vaiheessa vielä ollut varma, otanko Pedron Crystalin puolisoksi. :D
Supertyylikäs koehenkilön työasu. Crystal myös ruskettui pariin otteeseen, sen verran kuitenkin auringon alla tuli oltua. :D
Hajamieliset simit ja heidän mahtavat ilmeensä, ah. <3 Also pylväs taustalla siirtyi, koska Crystal ei olisi päässyt suihkuun muuten. Tuo suihku on siis sama, kuin yksi peruspelin suihkukaappi, mutta seinät on vain poistettu. Silti sinne voi mennä vain sivulta. :p
Crystal oli kalastamassa, kun yhtäkkiä kuului kimallusääniefektejä (vai miksi niitä nyt pitäisi sanoa :D), joten käänsin kameraa ja siinähän seisoi yksisarvinen. :o
Tehtiin siis hieman tuttavuutta.
Yksisarvinen tykkäsi Crystalin antamasta omenasta. :3
Pedro kutsui Crystalin juhliin, joiden aikana nainen päätti ehdottaa yhteenmuuttoa. Lähdettiin sitten kesken juhlien kotitontille, ja saatiin vihdoin jonkinlainen talo rakennettua!
Ei mitenkään hehkeä vielä, rahat meinasi taas loppua kesken. :p
Paljon sinistä ja valkoista.
Hyvin violetti makuuhuone. :D
Ja hyvin yksinkertainen vessa.
Noh, tästähän se haaste vasta kunnolla alkaa. Pedrolla on jo valmiiksi kitaransoitto kympissä, ja tuota kitaraa tulee kyllä rämpytettyä usein...
Et peura prkl tule syömään Crystalin vaivalla kasvattamia tomaatteja...!
Peura: Omnomnom.
;__; Ei ollut varaa aitoihin.
Aanywayy, tässä stailattu versio Pedrosta. Hänen luonteenpiirteensä ovat Huumorintajuinen, Virtuoosi, Pelkuri, Onnekas ja Kalannarraaja. Elämänhaave on Sydäntensärkijä, joka ei kyllä tule toteutumaan, anteeksi nyt vain. :'D StoryProgression oli laittanut hänet lääketieteen alalle, saa nähdä miten hyvin hän tulee etenemään.
Pian odotettiin ensimmäistä lasta. Taustalla näkyy Pedron kammottava työasu, onneksi se vaihtui aika pian kun hän sai ylennyksen. :'D
Pedro tarvitsee työssään pärjätäkseen logiikkaa, jota onneksi pystyy helposti kartuttamaan pelaamalla shakkia. Crystalin ei tarvitse edes jäädä pelaamaan, Pedro pystyy jatkamaan siitä yksin sitten. :D
Vauva alkoi tulla kesken puutarhanhoidon.
Kuvien otto hieman jäi, mutta poika sieltä putkahti. :D Nimeksi tuli Thomas, ja peli arpoi luonteenpiirteiksi taiteellisen ja virtuoosin. Söpö taapero, isältä peritty hiukset ja silmät.
Pedro osoittautui yllättävän hyväksi vanhemmaksi. :3 Vauva-aikanakin hän meni ruokkimaan ja syleilemään Thomasta kun Crystal ei ehtinyt.
Ennen kuin hankittiin toinen lapsi, päätettiin viimein mennä kihloihin...
... ja pian sen jälkeen naimisiin.
Pedrolla ihanan pinkki työasu. :D ♥
Pedro on hieman Crystalia vanhempi, ja hänestä tulikin pian avioitumisen jälkeen aikuinen.
Wtf really? Ei olla käytetty teleskooppia ollenkaan eikä ole yhtään meteoriittia repussa joten mahdollisuus tähän on erittäin pieni, whaaat.
Yksisarvinenkin on taas jossain näköjään. Mutta more importantly edelleen WTF??
Kiitos tästä, pian nähdään tuleeko yksi lapsi enemmän kuin olin suunnitellut.
Tuleehan sieltä. :''D Onkohan tämä jopa ensimmäinen kerta kun saan alienlapsen kolmosessa, muistaakseni kaikki edelliset sieppauskerrat on kohdistuneet naissimeihin.
Alien tulee kesken shakkipelin. Ja Crystalia (joka on myös viimeisillään raskaana) ei voisi vähempää kiinnostaa. :''D
Jeppayee. :DDD Apua ei pitäisi olla näin hauska.
Pieni alienpoika sai niinkin uniikin nimen kuin Orion. Luonteenpiirteiksi arpoutuivat yksinäinen susi ja virtuoosi.
Thomas oli ehtinyt myös kasvaa lapseksi. Edelleen söpö. :D <3 Uusi luonteenpiirre poikkeava, niin kuin tulee olemaan kaikilla lapsilla.
Crystalin synnytys käynnistyi myöhemmin samana päivänä kun Orion syntyi.
Jälleen kerran poikalapsi, nimeksi tuli Richard, luonteenpiirteet sottapytty ja kaikesta kiinnostunut. Vauvojen synttäreitä vietettiin parin päivän päästä, ja Thomas vaan naureskeli vieressä. :'D
Richard taaperona. Hän sitten peri äitinsä hiukset ja silmät. :D
Unohdin kuvata Orionia taaperoaikana, joten kävin nopeasti siminluontitilassa nappaamassa kuvan. Hänkin on söpö. ♥
Sitten oli Crystalin vuoro kasvaa aikuiseksi.
... kuten myös Thomasin teiniksi.
Crystal aikuisena. En jaksanut muuttaa mitään, ehkä vähän myöhemmin. :'D
Thomas teininä, so cuute. ♥ Uusi luonteenpiirre koiraihminen.
Thomasin pikkuveljet kasvoivat myös nopeasti. Richard on söps. ♥ Tuttuun tapaan poikkeava uutena piirteenä.
 Orion on edelleen söpö alienlapsi. :3 Crystal ei ihan ehtinyt kaikkia perustaitoja opettaa hänelle, joten peli arpoi uudeksi piirteeksi eläintenystävän.
Richardin oli pakko kuulla iltasatu vanhempien sängyssä.
Ja sitten piti vielä kuulla isoveljen lukevan ruoanlaittokirjaa? Menisit nyt vain nukkumaan omaan sänkyyn, pääsisi Thomaskin nukkumaan.
Jaha, ansan virittelyä.
Muuten ihan kiva, mutta mitenkäs ajattelit tehdä tuon ilman että kukaan huomaa?
Jollain ihmeen kaupalla se onnistuikin. :'D
Koska Richardin oli ihan pakko istua ruokapöydän viereen leikkimään, Orionin piti tulla syömään omaan huoneeseensa. :p
Thomas tykkää maalailla paljon, saapahan ainakin vähän ekstraa talouden varoihin.
...
Huoh, parvisänkyjen ikuinen ongelma, kun ne laittaa seinän viereen. D:
Nice.
Ihan mukava palkintokin, ei tarvitse Särkymätön-parannusta laittaa vesikalusteisiin. :D
Oh no.
Hitsin Thomas. :D
No, eipä ollut kukaan näkemässä.
Puutarhaa hoitaessa lämpimänä kesäpäivänä kuivuu onneksi nopeasti.
Orion leikkii aika usein palikoilla. Saa sitten hieman etumatkaa kätevyyteen. :D
Jääkaapissa olisi kyllä ruokaa, Thomas...
Mutta you do you, I guess. Yritä kuitenkin osua veitsellä kasviksiin eikä omiin sormiin.
Richard sentään otti tähteitä ja sottapytty kun oli, ahnehti ne hyvin nopeasti. :p
Pedro, wtf?? Valitat taiteesta pojallesi, joka on luonteeltaan taiteellinen?? What's wrong with you???
Voi Thomas. :(
Mitäs luulit, että tapahtuisi, Pedro, kun valitat toisen rakkaasta harrastuksesta? Vuoden Isä -materiaalia taas. :'D
Thomas antoi samalla mitalla takaisin, ja suhde viileni aika pahasti. :(
Taas jäätelöä? Orion plz.
Kitaraa soittaessa unohtuu perheriidat.
Noh, mikä ettei.
Ei mitään tietoa tullut siitä, mitä odottamattomia vaikutuksia oli... No jaa.
Ou jea.
Ja Crystal sai ylennyksen! \o/
Työpaikalla juhlittiin.
Thomas teki lapsena aina läksynsä, ja on vielä teininäkin tunnollinen opiskelija. Toisin kuin allekirjoittanut, köh köh.
Pedrokin sai ylennyksen. \o/ Hyh, mikä työaika tosin. D:
Hmm, en tiedä osaavatko simit tehdä tätä itsenäisesti. Jos ei, urakehitys hidastuu huomattavasti. :'D
Jaahas.
Jaahas!
... Jaa. Pedro vaihtoi työasuun mutta Richard tuli pyytämään taas vaihteeksi iltasatua, joten Pedro jäi kotiin. Se siitä sitten.
Seuraavana päivänä oli tanssiaiset! Limusiini odotti kilometrin päässä kotitalosta. :p
Niin sitä mennään hienossa asussa. :3
No niin!
Öm, mitä?
Ja sitten mentiinkin nopeasti alamäkeä. :''D
Tässä välissä Orion oli leikkinyt palikoilla enemmän kuin tarpeeksi. :p
No niin, jos nyt vähän rauhoittuisit loppuillaksi...
Toivoton tapaus.
Tultiinhan sitä kotiin sieltä.
Työpöydälle päätyi kuva tanssiaisista.
Aamulla Thomas heräsi aikaisin ja alkoi tehdä läksyjä, muttei ehtinyt tehdä niitä loppuun ennen kuin bussi tuli. No, ei yksi kerta niin kauheasti haittaa.
Myöhemmin Richard hillui yömyöhään koulun pihalla.
Mitä jos tulisit nyt vaan kotiin, jooko.
Kiitos.
Thomas ja Pedro saivat pikkuhiljaa sovittua välinsä.
:3
Sitten Richard haastoi isoveljensä tyynysotaan.
Jestas, mikä ilme. :'''D
Pedro ja Orion taas leikkivät hippaa pihalla.
Samana iltana oli poikien aika kasvaa teineiksi. Thomas koki taas tarpeelliseksi nauraa tapahtumalle. :'D
Orion teininä. ♥ Kolmosen alienit on kyllä aika kivan näköisiä. Nyt sain valita piirteeksi poikkeavan, sen verran hyvä oli koulumenestys. :D
Hmm, oletan että Orion osaa itse palauttaa aivovoimaa, mutta ehkä varmuuden vuoksi Crystal voisi etsiä meteoriitteja sitten, kun ehtii.
Aa, Richardista tuli ihana teini! ♥ Uudeksi luonteenpiirteeksi arpoutui herkkäuninen. Tähän kohtaan olisi varmaan hyvä lopettaa.

***

Sellaista. Halusin tosiaan ISBI-haastetta kokeilla kun se menee niin kauas omasta pelityylistä. :D Normaalisti siis pelaan niin, että simeillä joko ei ole vapaata tahtoa (Sims 2) tai on heikko tahto (Sims 3) ja perheen jokaisen simin toiminnot on tarkkaan valittu. Joidenkin mielestä peli saattaa käydä vähän tylsäksi näin, mutta ei tällaiselle kontrollifriikille. :''D

En ole pelissä tämän pidemmälle mennyt, pitää katsoa milloin jatkan niin saisi lisää kuvia uuteen postaukseen. Tietenkin välissä voin postata muutakin, kuten vaikka Random Legacy -haasteen suku ja ne DnD-simit. Vanhemmat perheet on myös tallessa, voisihan niilläkin pelata niin saisi Clémentit tai Restat taas pitkästä aikaa jatkoa. :D

Mutta joo tuota, olen täällä taas – ainakin jonkin aikaa. :'D Nähdään seuraavassa postauksessa. o/

2 kommenttia:

 1. HEEEEI tervetulloo takas ja muutenkii tosi kiva kuulla siusta pitkästä aikaa! :D

  Aaa, tyhjä tontti -alotukset on aina niin kivoja :D Voi olla et vaan nostalgisoin sitä aikaa ku TS2 LC:t oli ihan hurjassa suosiossa ja lueskelin niitä TS2.comista ihan hullun lailla samalla ku oottelin et posti tois vihdoinkii itelle oman TS2:n :D

  Apua, miulla ei oo vieläkään simssissä ollu kertaakaan alienlapsia :D Kaapattu on kyllä simejä vaikka kuin, mut kukaan ei oo jääny raskaaks.

  Jeppayee Ayohod XDDDD Tuo kuulostaa ihan joltain scifi-länkkärinimeltä.

  En kestä noita tanssiais-ilmotuksia :D Ihanku joku sketsisarja, melkein jokainen loppuu tappeluun.

  ISBI on kyl hauska haaste, oma suosikkini on seurailla muitten simien toilailuja ku ne keksii välillä ties mitä hämärää :D Normaalisti pelaan vahvalla tahdolla enkä kontrolloi simejä ihan hirveesti, mut jonkun verran puutun et edes tarpeet ja esim. töihin liittyvät taidot kestäs sopivina, joten ISBI tuo kyllä vaihtelua omaankii pelityyliin :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itestäkin on kiva taas postailla. :D

   Jep, kun löysin aikoinaan kakkosen LC-tarinat, tuli itsekin aloitettua tyhjästä muutamia kertoja. :D Yhden LC:n sain ihan loppuun astikin, en tosin mitään tarinaa siitä kirjoittanut. Ehkä sen takia se onnistuikin, jotenkin kymmenen sukupolven mittaisen tarinan kirjoittaminen tuntuu ihan mahdottomalta. :'D

   Jännä että kolmosessa ei ole sataprosenttisen varmaa että tulee raskaaksi (oiskohan se mahdollisuus ollut jotain 33% eli ei mikään älyttömän pieni kuitenkaan), kun eikös kakkosessa miessim tullut aina raskaaksi sieppauksen jälkeen? Ainakin muistaakseni kaikki miun simit kakkosessa tuli raskaaksi. :D

   Jeppayee, yee-haw! :DDD

   Joo, tanssiaiset oli aika väkivaltaiset, ei yleensä miulla noin paljon tule ilmoituksia tappeluista. :''D

   Hauskalta haasteelta tämä kyllä vaikuttaa, ainakin siun ja incinerateitin postausten perusteella. :D Vielä ei ole itselläni ollut kauheaa kaaosta, saa nähdä miten käy tulevaisuudessa kun siirryn ohjaamaan toisen sukupolven perijää, kuka se sitten tulee olemaankaan. :P

   Kiitos kommentista! :)

   Poista