torstai 21. heinäkuuta 2016

Ongelmia kuvien kanssa


Huoh.

Luulin jo, että pääsisin eroon tästä ongelmasta, mutta en päässytkään.

Minulla on siis ollut ongelmia blogin kuvien laadun kanssa. Esikatselussa kuvat näyttävät hyviltä, samoin myös silloin, kun julkaisen uuden postauksen, mutta jonkin ajan kuluttua kuvien laatu menee suoraan (ja rumasti) sanottuna päin helvettiä. Otetaan esimerkiksi vaikkapa tuo postaus, jossa ihastelin HQ-modia. Näin siis tapahtui.

1. Otin kuvat.
2. Pienensin kuvat Gimpillä ja tallensin ne jpg-muodossa.
3. Latasin kuvat Google Kuvat -sivulle.
4. Lisäsin kuvat sieltä tänne.
5. Tein postauksen valmiiksi ja selasin sen läpi esikatselussa. Kuvat näyttivät hyviltä.
6. Julkaisin postauksen ja katsoin kuvat uudestaan läpi. Ne näyttivät hyviltä.
7. Muutama päivä myöhemmin osa kuvista (tai kaikki, en tiedä) oli kauheaa suttua. Mitä. Hittoa.

Minkä ihmeen takia jpg-kuvat menevät niin kamalan näköisiksi? Ei niitten pitäisi mennä noin kamalaksi pikselimössöksi. Vaihdoin nyt tuon postauksen ensimmäisen kuvan tilalle saman kuvan PNG-muodossa, ja kappas kummaa, laatu on hyvä.

Yksi ratkaisu ongelmaan olisi siis tallentaa kuvat PNG-muodossa. En oikein tiedä, haluanko tehdä sitä, koska PNG-kuvat ovat kuitenkin kooltaan isompia (esim. HQ-modin ihastelupostauksen ensimmäisen kuvan koko on jpg-muodossa 412 kt ja PNG-muodossa 515 kt). Jotenkin tuntuu, että normaalien pelailupostauksien kuvien latautumisessa kestäisi ikuisuus, jos ne olisivat PNG-muodossa.

Olen yrittänyt etsiä tähän muita ratkaisuja, mutta en ole löytänyt mitään sellaista, jota en ole jo kokeillut. Pikkuhiljaa alkaa ärsyttää, kun mikään ei auta.

Ei kauheasti huvita postailla mitään, kun tiedän, että kuvien laatu kuitenkin tipahtaa jonkin ajan kuluttua julkaisemisesta. Näyttää siltä, että Clémentien uusimman osan kuvien laatu on huonontunut. Tai ainakin osa niistä on.

Tai sitten kuvat ovat huonolaatuisia alusta lähtien, enkä minä jostain syystä huomaa sitä. Se on kyllä mielestäni aika outoa, koska kuvat näyttävät hyviltä koneella sekä Google Kuvat -sivullani. Joten missä on vika? Bloggerissa varmaan, mutta mikä se vika on? Ähh.

Haluan vielä kokeilla, laskeeko kuvien laatu tässä(kin) postauksessa. Laitan alle kolme samaa kuvaa. Ensimmäinen on PNG-muodossa, kaksi seuraavaa ovat jpg-muodossa, mutta viimeinen kuva on isompi (kun sitä klikkaa, se aukeaa isompana). Katsotaan, meneekö jpg-kuvien laatu huonommaksi vai ei.

Omasta mielestäni molemmat jpg-kuvat ovat vielä ihan hyvälaatuisia. Ovatkohan ne enää sitä parin päivän päästä?

Onko kenelläkään ollut samaa ongelmaa? Ja onko tämän blogin kuvien laatu mielestänne laskenut vai onko laatu koko ajan ollut huono? :'D Itse sanoisin, että laatu ei ole aina ollut huono. Katselin jotain viime vuoden postauksia, ja niissä kuvat ovat ihan hyvälaatuisia. Vasta tämän vuoden puolella kuvien laatu laski.

Olen niin kateellinen teille, joiden blogien kuvat ovat hyvälaatuisia jpg-muodossa. ;_; Miksi tämä on näin vaikeaa? Onko liikaa pyydetty, että kuvat pysyisivät hyvännäköisinä? :D

3 kommenttia:

  1. Lisäätkö kuvat suoraan siis tonne Google Kuviin ja sieltä tänne? Ite lataan ne tekstieditoriin suoraan, jollon ne menee Picasaan. Picasaan ei pysty lataamaan ite kuvia mut Blogger laittaa ne sinne ja itellä (vissiin) on laatu pysyny aina samana niissä vaikka kuvat on jpg:nä.
    Joskus Picasan kanssa oli kyl sellanen ongelma, et se "paranteli" niitä kuvia oman pään mukaan ja kesti ihan hiton kauan löytää et missä se ongelma oli. Kävin Google Kuvissa kans äsken ja ei siellä asetuksissa ollu mitään ihmeellistä, mut vois tietty kokeilla et onko eroa noilla:

    "Kuvien ja videoiden lähetyksen koko (koskee vain verkkoselaimen kautta lähettämistä):
    - Korkealaatuinen (rajoittamaton ilmainen tallennustila)
    Erinomainen visuaalinen laatu pienemmässä koossa
    - Alkuperäinen (15 Gt tallennustilaa jäljellä)
    Täysi resoluutio, jota käyttäviä kuvia voit lähettää kiintiön verran"

    Et vaikuttaako laatuun jos vaihtaskii toiseen...

    ...menin nyt kattomaan viimesintä omaa postausta ja itseasiassa tuntuu kyl itestäkii nyt siltä et noi jpg:t ois huonontunu o.Ó Ihanku Blogger terävöittäs noita -> menee typerästi tietyt kohat kuvassa.
    Bloggerissa ei oo mitään kuva-asetuksia missään mut hmmm... okei, siis Google+ on ainankii yks kaiken pahan alku ja juuri. Kannattaa tsekata sieltä asetuksista et on pois päältä toi "Luo kuvistasi ja videoistasi upeita uusia kuvia, elokuvia ja tarinoita.", koska tää ainankii itellä yhteen aikaan sotki todella pahasti kuvien laadun. En tiiä pitäskö sit ruksittaa toi "Lähetä valokuvani täydessä koossa.", voisin kyl testata koska nyt noi on oikeesti menny tosi rasittavan laatusiks itelläkii .__. Harvemmin tulee omia postauksia selattua päivien jälkeen, mut ihan oikeessa oot eikä selvästi oo vaan siun ongelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä vielä linkki miun blogiin postaukseen, missä näkyy miten kauheiks Google teki noi kuvat yhessä välissä o___o
      Google+'n asetukset on kyl muuttunu tuosta, mut eiköhän se parantelu ainankii tee edelleen tota samaa. Mut kokeilen nyt tota et se latais kuvat alkuperäsen kokosina jne. et jos laatu ei sit kusis enää. Harmi ettei oo tällä hetkellä testattavia kuvia.

      Poista
    2. Joo, lataan kuvat Google Kuviin ja sieltä sitten tänne. Laitoin tuossa jokin aika sitten asetuksista tuon, että kuvat lähetetään alkuperäisessä koossa. En ole ihan varma, muuttiko se mitään. o.o

      Hmm, voisin tietysti kokeilla vaihteeksi ladata kuvat suoraan tekstieditoriin. Että onko sillä mitään väliä, mitä kautta ne kuvat laitetaan. :p

      Itse muistaakseni laitoin ne Auto-Enhance ym. asetukset pois päältä silloin, kun ne vielä olivat asetuksissa. Ja tuo "Luo kuvistasi ja videoistasi upeita uusia plaaplaaplaa" on myös pois päältä.

      On kyllä hieman harmi, että näin käy. Olisi kuitenkin kivaa postailla kaikkea... kivaa (:D) ja näin, mutta ei kauheasti innosta, jos kuvien laatu menee yhtäkkiä huonommaksi. :/

      Poista